خوردن شیره انگور گلپایگان در ایتالیا موجب مرگ صدها نفر شد

دو قاشق غذاخوری شیره انگور گلپایگان حاوی 2 میلی گرم آهن، 80 میلی گرم کلسیم و 58 کالری انرژی لازم برای بدن انسان است.

در 100 گرم از شیره انگور 0.014 میلی گرم ویتامین B1، 0.15 میلی گرم ویتامین B2 و سایر مواد مفید و مغذی لازم برای نوجوانان، کارگران، ورزشکاران، زنان باردار و شیرده وجود دارد.

طبق تحقیقات دیگر 1 کیلوگرم انگور و 200 گرم. مقدار کالری شیره انگور معادل 1150 گرم شیر، 300 گرم نان، 390 گرم گوشت است. و همچنین این واقعیت مهم است که قند موجود در شیره انگور شبیه مقداری گلوکز و فروکتوز است که یک غذای غیرقابل جایگزین برای نوزادان و کودکان است.

نیازی به شکافتن شیره انگور در دستگاه گوارش نیست، زیرا به راحتی با انتشار در سلول خون نفوذ می کند. بنابراین شیره انگور برای تامین انرژی کودکان و ورزشکاران با فعالیت بالا مهم است.

آهن موجود در انگور و شیره انگور به راحتی هضم می شود و 35 درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می کند. شیره انگور علاوه بر آن خون می آورد، انرژی می دهد، اشتها را تحریک می کند، برای بارداری و رشد کودک بسیار مفید است. خواص معده، روده و کلیه ها را تقویت می کند. برای تقویت عروق مفید است. گردش خون را آرام می کند.

جایگزینی شیره انگور با شکر در فرمولاسیون محصولات جدید برای غنی سازی کیفیت محصولات در صنایع غذایی استفاده می شود. تأثیر افزودن نشاسته گندم و ذرت بر شیره انگور و خرنوب در غلظت‌های مختلف در آب مقطر (از 0 تا 30 درصد وزنی بر وزن) و دمای نگهداری (90 تا 98 درجه سانتی‌گراد)، چسبندگی و ویژگی‌های بافت ژل تعیین شد.

پارامترهای چسباندن ترکیبات شیره انگور نشاسته به دلیل وجود محتوای قند متفاوت در شیره خرنوب بیشتر از شیره انگور نشاسته بود.

خواص بافتی برهمکنش شیره خرنوب نشاسته گندم بیشتر از برهمکنش شیره انگور نشاسته گندم تحت تأثیر قرار گرفت. انواع نشاسته به شدت بر پارامترهای بافتی (سختی، چسبندگی، چسبندگی، فنری بودن) ژل‌ها تأثیر گذاشت.

تمام ژل های نمونه با افزایش دمای نگهداری به خصوص 98 درجه سانتی گراد، خاصیت لجن لجن و لجن نرم را از دست دادند. این نتایج نشان داد که انواع شیره و نشاسته و دمای نگهداری متفاوت می‌تواند تولید محصولات نهایی بهینه را با خواص چسبندگی و بافتی بهبود یافته تسهیل کند.

چرا شیره انگور هشدار سرب دارد؟ شیره انگور دارای هشدار سرب از طرف سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) است زیرا پردازش شیره انگور به ندرت شامل استفاده از شعله مستقیم با زغال سنگ است که ممکن است حاوی مقدار زیادی ماده سوزاننده پتاس باشد.

خاکی که نیشکر در آن رشد می کند ممکن است حاوی سرب نیز باشد. مصرف مقادیر زیاد سرب ممکن است منجر به مسمومیت با سرب، سرطان و نقایص مادرزادی شود.

شیره انگور حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به شکر تصفیه شده است. با این حال، در حالی که به نظر می رسد شیره انگور نسخه کمی کم ضررتر از قند است، هنوز هم می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد.