خرما به آب و هوای گرم و با بارش کم یا بدون باران نیاز دارد و خاورمیانه از بهترین شرایط آب و هوایی برای رشد خرما برخوردار است و بیش از 1500 نوع خرما در جهان کشت می شود.
انواع خرما به شرح زیر است: خرما خاصویی پخش شده خرمای عجوه در مدینه در عربستان سعودی قرار دارد و به مقدار محدود کشت می شود، بافتی شبیه هلو دارد و سیاه رنگ با خطوط چروک بسیار ظریف است.
خرما خاصویی مزمز را به جای قند و شکر استفاده کرد چرا که از شیرینی مناسب و قابل توجهی برخوردار است.
خرما خاصویی گرچه از نوع خشک است، اما طعمی میوه ای دارد. خرما خاصویی در مصر رایج است و با شکل دراز و استوانهای که معمولاً به رنگ کهربایی تا قهوهای تیره با پوسته چروکیده مشخص میشود، نرم و راحت جویده میشود و با طعم شیرین کشمشی و طعمی نزدیک مشخص میشود.
از انواع نرم و سخت، با چین و چروک های برجسته به رنگ زرد تا طلایی تیره، این نوع با وجود قندهای کریستالی و طعم لذیذ کاراملی مانند آن مشخص می شود.
خرمای برهی اندازه کوچکی دارد و قطر آن بین 2 تا 3 تا 4 سانتی متر است و شکلی تقریباً بیضی دارد و به رنگ زرد متمایز می شود.
خرمای کهربایی بزرگ ترین خرمای مدینه است و از نظر کهربایی متمایز می شود.خرمای عمانی خرمای عمانی از نظر اندازه بزرگ و مرطوب است و می توان از آن برای پخت و پز و دستور پخت استفاده کرد.
در سال 1927، و با اندازه بزرگ و نرمی آنها مشخص می شود، زیرا خرمای مدجول به عنوان خوشمزه ترین خرما وقتی تازه خورده می شود، به مدت 12 تا 15 روز در دمای اتاق معتبر است.
خرمای صفوی این نوع خرما پر و لطیف است و طعم شیرین و سرشار از مواد مغذی دارد و معمولاً در مدینه کشت میشود. در اواخر قرن نهم و خرمای کیمیا خرمای سیاه کامل و با طعمی لذیذ که در دهان آب می شود. ماندگاری خرما کیما تقریباً 15 روز است.
این نوع خرما معمولا در مجالس و مهمانی ها با قهوه عربی سرو می شود و این خرما زردآلوی زرد با طعم تافی مانند و همچنین شیرینی متوسطی که دارد مشخص می شود و در تمام مراحل رسیدن می توانید از طعم آن لذت ببرید.
این نوع خرما در محل آشپزی پخش می شود و یکی از ارقام تجاری آن است که در بازارها بسیار عالی و مطلوب است زیرا طعم خوبی دارد.