به عنوان یک قاعده، شما برای اولین بار چای شهرزاد ساده را دوست ندارید. باید چندین بار تلاش کنید تا به عطر و طعم چای عادت کنید.
چای به خصوص در فصل سرد مفید است. استفاده از آن پس از فعالیت بدنی طولانی مدت در سرما توصیه می شود: به عنوان مثال، پس از کوهنوردی، پس از اسکی و غیره.
چای سفید؛ چای سفید، که بومی منطقه فوجیان چین است، با تخمیر کم به دنبال فرآیندی که با جمعآوری جوانههای چای شروع میشود، بدون اجازه تبدیل شدن به برگ به دست میآید.
با توجه به اینکه فقط با استفاده از جوانه چای تولید می شود، عرضه آن محدود است که باعث می شود با قیمت های بالا در بازار خریدار پیدا کند.
بهترین مثال بای هائو یین ژن معروف به “سوزن نقره ای” است که به طور کامل با استفاده از جوانه های چای دست چین شده تولید می شود.
از سوی دیگر، به منظور افزایش تولید چای سفید که تقاضای زیادی دارد اما طبیعتاً قابل تامین نیست، با ترکیب شاخسارههای چای با اولین برگ زیر شاخساره، یک نوع چای سفید متفاوت ارزانتر اما بسیار موفق است.
چای سبز؛ نوعی چای است که در معرض تخمیر قرار نمی گیرد. مانند تمام انواع چای، چای سبز که برای اولین بار در چین تولید شد، با گذشت زمان به آسیا، به ویژه ژاپن و کره گسترش یافت، اما همچنان در چین، ژاپن و کره ترجیح داده می شود.
آشنایی دنیای غرب با چای سبز مصادف با دوره های بعدی است، به ویژه با افزایش تحقیقات در مورد اثرات مثبت چای سبز بر سلامت انسان، ترجیح آن نیز افزایش یافته است.
انواع چای چیست؟بهترین چای سبز آنهایی هستند که از برگهای چای که در اوایل بهار جمع آوری شده و از یک دوره استراحت طولانی گذرانده شده اند، بدست می آیند.
در چین، چای سبز هنوز با دست چیده و با دست پردازش می شود. برعکس، در ژاپن که فرهنگ چای سبز غالب است، مکانیزاسیون به طور موثر هم در فرآیند جمع آوری و هم در فرآیند فرآوری استفاده می شود.
چای تشریفاتی ژاپنی «ماتچا» یکی از نمونههای برجسته چای سبز ژاپنی «گیوکورو» و «سنچا» است که یک چای باکیفیت نیز میباشد.